Marlon Brando’s Ure – Millioner af dollars på Brando’s arm!

Få skuespillere er så beundret og sagnomspundne som Marlon Brando (fulde navn – Marlon Brando Jr.).

Igennem en årrække indspillede Brando en række film, hvor han tryllebandt publikum med sin karisma og præstation, der vandt publikums hjerter. Privat var Brando kompliceret og svært tilgængelig, hvilket har været med til at undebygger myten om ham.

Som en legende er alt, hvad der har med Brando at gøre, genstand stor interesse hos samlere. Ikke mindst Marlon Brandos ure har tiltrukket sig megen opmærksomhed, og dertil hørende meget høje priser på auktioner. Marlon Brando var Rolex-mand, og størstedelen af hans samling var derfor Rolex ure. Brando’s tilhørsforhold til Rolex blev allerede grundlagt tidligt.

Marlon Brando Rolex 1943

Marlon Brandos første Rolex ur var et Rolex Oyster Royalite Observatory

Som en ung mand I 1943 fik Marlon Brando sit første Rolex,  Rolex Oyster Royalite Observatory, ur af sine forældre.

Et tilsvarende ur fra samme periode koster i dag omkring 40.000 DKK. Hvis uret havde været det ur, som Marlon Brando selv havde båret, havde prisen naturligvis været en helt anden.  

Marlon Brando's ure - "Sidste tango i Paris" er et Rolex datejust 18k yellow gold ur

Marlon Brando’s ur I “Last Tango In Paris” (1972)

En af Marlon Brando’s med kendte film er ““Last Tango In Paris”(på dansk “Sidste Tango I Paris”). Filmen var en af de mest omdiskuterede I 1972, og den blev et kæmpe hit.

I ”Last Tango In Paris” bærer Marlon Brando et 18 karat guld Rolex Datejust med tilhørende 5-ledet armbånd.

Marlon Brando ur i "Apocalypso Now"

Marlon Brando’s Rolex GMT-Master reference 1675 i “Apocalypse Now” (1979)

Marlon Brando’s Marlon Brando’s Rolex GMT-Master reference 1675 er sandsynligvis Brando’s mest legendariske ur. Han bar uret i rollen som Oberst Walter Kurtz i ”Apocalypso Now”.

I 2019 blev Uret udbudt til salg på Phillips Auctions af Marlon Brandos datter, der ønskede at sælge uret og donere pengene fra salget til Brando Fischer Foundation. Fonden har til formål, at hjælpe børn i nød. Marlon Brando’s ur fra “Apocalypse Now” blev solgt for intet mindre end $ 1,95 millioner i 2019.

Uret er unique fordi Brando fik fjernet rammen på uret, så det så mindre eksklusivitet ud. Modifikationen af uret blev gjort for at passe det skulle passe bedre til Brandos rolle som Oberst Walter E. Kurtz. Brando vurderede, at et for eksklusivt udseende ur ville gå udover troværdighed.

Marlon Brando’s ure – “Godfather ” et Rolex Datejust i rustfrit stål

Privat ejede Marlon Brando et Rolex Datejust i rustfrit stål, som han fik i forbindelse med den Oscar, som han modtog for sin rolle som Don Vito Corleone i ”The Godfather”.

På bagsiden af uret er indgraveret “Vito’s & MB”. Uret blev i 2019 solgt på auktionshuset Kruse GWS Auctions for $49,200, på daværende tidspunkt var det dyreste Rolex Datejust i rustfrit stål, der nogensinde var solgt på en auktion.

marlon brando Vercheron Constantin

Marlon Brando’s ur samling inkluderede Vercheron Constantin, Omega og Tag Heuer

Foruden Rolex ure bar Marlon Brandon andre luksusure op igennem sin karriere. Eksempelvis bar Marlon Brando i en periode et Vercheron Constantin, som han fik foræret af elskerinden Zsa Zsa Gabor. Brando er også set bærende et Omega Seamaster 300M samt et Tag Heuer.

Hvilket ur havde Marlon Brando?

Marlon Brando har båret forskellige ure op igennem tiden herunder; Rolex Oyster Royalite Observatory, et 18 karat guld Rolex Datejust, Rolex GMT-Master reference 1675 og Vercheron Constantin, Omega og Tag Heuer ure.

Marlon Brando’s ur i “Apocalypse Now"?

I “Apocalypse Now” bar Marlon Brando et Rolex GMT-Master reference 1675. Uret blev i 2019 solgt for ikke mindre end 1,95 millioner dollars på auktion.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *