James Bond ure. Hvad koster de? Hvor kan man købe dem?

Interesserer du sig for dyre ure, er der en stor chance for, at du også er James Bond-fan. Ian Flemings figur bærer altid smukke og eksklusive ure. James Bond er uden tvivl en inspirationskilde for mange ursamlere, og det er nok ikke forkert at anslå, at halvdelen af alle ur-aficionados på et tidspunkt har ladet sig inspirere til at købe ure, som har figureret i James Bond filmserien.

Som en hyldest til James Bonds ure, vil vi gennemgå, de ure som James Bond har båret i de forskellige film. Samtidigt vil vi undersøge priser og tilgængelighed på de forskellige “James Bond” ure i Danmark såvel som i udlandet?

Vi vil gennemgå James Bond film i kronologisk rækkefølge.

James Bond Dr. No Rolex Submariner Ref. 6358 1962

Hvilke James Bonds ure bærer agenten i ”Doctor No” (1962) – Rolex Submariner Ref. 6358 og Gruen Precision 510.

I den første James Bond roman ”Casino Royale” beskriver Jan Flemming, hvordan James Bond bærer et Rolex ur. Kærlighedshistorien mellem James Bond og Rolex blev således påbegyndt længe inden “Doctor No” fik premiere i 1962.

Mere præcist bærer James Bond Rolex submariner ref. 6358 i filmen. Uret er blevet en klassiker og er et af de mest eftertragtede ure på markedet.

Køb Rolex Submariner ref. 6358 – Kan man købe det? Og hvor meget koster det?

Det er muligt at købe et Rolex Submariner ref. 6358 på aktioner, samt i særligt eksklusive urhandlere og enkelte steder på nettet. Hvis man ønsker at købe et Rolex Submariner ref. 6358, skal man have den store pung fremme. Prisen et Rolex Submariner ref. 6358 ligger mellem 250.000 DKK og over en million DKK.

James Bond Submariner ure generelt

Hvis man ikke vil bruge en million DKK på et ur, kan mindre naturligvis også gøre det. Prisen på et Rolex Submariner starter på mellem 60.000 og 100.000 DKK alt efter, hvilken model man ønsker at erhverve sig, samt om uret er fabriksnyt eller brugt.

Hvis du foretrækker at købe et fabriksnyt Rolex Submariner, skal du næsten altid skrive dig på en venteliste først. Man behøver naturligvis ikke at stå på en venteliste for at købe et brugt Rolex Submariner. Til gengæld skal man ikke regne med, at kunne spare penge på at købe et brugt Rolex Submariner, da dette oftest er dyrere end et fabriksnyt Submariner

James Bond ur " From Russia With love" Rolex Submariner Ref. 6358

James Bond bærer igen et Rolex Submariner ref. 6538 i “From Russia With Love” (1963)

Den anden James Bond film “From Russia With Love” bærer Sean Connery igen et Rolex submariner ref. 6538 . Derved blev Rolex Submariner allerede i forbindelse med den anden film i rækken om den engelske agent en form for signatur ur I de tidlige James Bond film.

Dette ur er som tidligere nævnt et af de dyreste Rolex Submariner, der findes på markedet, og det er kun muligt at købe uret brugt.

Køb James Bonds ur fra “From Russia with Love”

Et Rolex Submariner ref. 6538 kan, som tidligere beskreve,t erhverves på auktioner og fra tid til anden på online salg af brugte ure.

James Bond ur i Goldfinger - Rolex Submariner ref. 6538

”Goldfinger” (1964) James Bond bærer igen et – Rolex Submariner ref. 6538

“Goldfinger” er måske den mest populære i rækken af tidlige James Bond film, og James Bonds ur i filmen er da også blevet legendarisk for ur samlere over hele verden. I ”Goldfinger” bærer James Bond igen et Rolex Submariner ref. 6538, og filmen er således med til at segmentere dette urs stjernestatus.

Mange, herunder os på ur samleren, anser Rolex Submariner red. 6538 for atvære det mest ikoniske og legendariske James Bond ur nogensinde. Så der skal spares op.

Køb James Bonds ur fra ”Goldfinger”

Rolex Submariner ref. 6538 er for de fleste umuligt at komme i nærheden af. Hvis prisen ikke har afskrækket dig, anbefaler vi, at du kigger kataloger igennem fra de største urauktioner i verden.

James Bond "Operation Thunder Ball" Breitling Top Time Chronograph

I “Thunderball” (1965) er Jams Bonds ur et Breitling Top Time Chronograph (også Breitling Navitimer 806, Rolex Submariner ref. 6538 er med i filmen)

I 1965 stoppede samarbejdet mellem James Bond-franchingen og Rolex midlertidigt. Dette var første gang, at James Bond fravalgte Rolex som sit foretrukne James Bond ur. Valget faldt i stedet på et Breitling Top Time Chronograph. Uret som James Bond bærer i filmen er dog en del anderledes end det gennemsnitlige Breitling Top Time ur fra denne periode.

Breitling Top Time Cronograph markerer indgangen til en ny periode, hvor James Bonds ure indeholder forskellige funktioner, der rækker ud over de grundlæggende funktioner for et luksus ur. I “Thunderball” er uret modificerede så, udover at kunne vise klokken fungerer som en geigertæller for James Bond.

Franchingen kunne dog ikke helt slippe Rolex-submariner red. 6538, der i “Thunderball” bliver båret af andre af filmens karakterer.

Køb et Breitling Top Time Cronograph

Et nyt Breitling Top Time Cronograph i dag købes for mellem 30.000 og 40.000 DKK online. Hvis man vil have fat i uret fra 1965 er prisen naturligvis noget højere. Hvis man samtidig vil have fat i et eksemplar af denne særlige model, er prisen naturligvis mange gange højere.

“You Only Live Twice” (1967) – James Bonds ur i filmen er et Gruen Precision 510

I denne film spiller ure ikke den samme fremtrædende rolle som i de foregående film. Derfor hersker der usikkerhed om, hvilket ur James Bond bærer ur i denne film. De fleste eksperter gætter Gruen Precision 510, men vi har ikke kunne finde et endegyldigt bevis på dette. 

Køb James Bonds ur I ”You Only Live Twice” – Gruen  Precision 510

Uret kan købes brugt, og er et af de James Bond ure, der kan erhverves relativt billigt. Et Gruen Precesion 510 ur koster mellem 2.000 og 3.000 DKK.

On Her Majesty’s Seceret Service
Kilde: wikimedia

“On Her Majesty’s Secret Service” (1969) – James Bond bærer et Rolex Chronograph ref. 6238 i filmen

I “On Her Majesty’s Secret Service” har George Lazenby hovedrollen som James Bond. Gerorg Lazenby var kun med i denne ene James Bond film. Selvom Lazenby var ny i rollen som James Bond, betød filmen gensyn med en gammel ven. I filmen bærer James Bond igen et Rolex ur denne gang et Chronograph ref. 6238. Filmen er et sandt Rolex Orgie, og foruden et Rolex Chronograph, medvirker hele to versioner af Rolex Submariner i filmen, henholdsvis ref. 5513 og ref. 6358.

James Bond bærer et Rolex Chronograph ref. 6238 i "On Her Majesty’s Secret Service"

Køb et Rolex chronograph

Rolex chronograph ref. 6238 (pre-Daytona) er i dag et yderst kostbart ur. Uret koster mellem 200.000 DKK og op til et par millioner DKK. Et Rolex chronograph ref. 6238 kan erhverves online og på auktioner

James Bond Uret Gruen Precision 510

”Diamonds Are Forever” (1971) – Gruen Precision 510 (sandsynligvis)

Der hersker uenighed om, hvilke ur James Bond bærer i “Diamonds Are Forever”. Mange eksperter mener dog, at der er tale om et Gruen Precision 510.

Køb et Gruen Precesion 510

Gruen 510 er – i modsætning til de fleste andre James Bond ure fra perioden – et relativt ur. Uret kan erhverves for mellem 2000 og 3000 DKK. Et Gruen Precision 510 ur kan købes brugt online i .

James Bond "Lev og lad dø" ur Rolex

“Live And Let Die” (1973) – James Bond bærer i filmen et Rolex Submariner ref. 5513 i filmen

I den første James Bond film i rækken af med Roger Moore i hovedrollen, er Rolex tilbage, hvor det hører til altså om håndledet på James Bond. Roger Moore bærer i filmen James Bond klassikeren over dem alle, et Rolex Submariner. I denne film bærer James Bond et Rolex Submariner ref. 5513.

Foruden et Rolex Submariner ur bærer James Bond også et Pulsar Led Digital ur i “Live And Let Die”, der på daværende tidspunkt var et yderst avanceret ur. Pulsar Led Digital uret blev fremstillet af Hamilton Watch Company i USA.

Køb Rolex Submariner ref. 5513

Et Rolex Submariner ref. 5513 kan koste op til hundredetusinde DKK, og kan købes online og på auktioner.

James Bonds ur i filmen “The Man With the Golden Gun” (1974) er et Rolex submariner ref. 5513.

I denne klassiske James Bond film, bærer James Bond igen klassikeren – Rolex Submariner ref. 5513.

I filmen spiller Roger Moore overfor den uforlignelig skurk Scaramanga spillet af Christoffer Lee, der i øvrigt bærer, et er meget smukt Rolex Midas. Rolex Midas urene er ikke lige så populære som de runde Rolex ure, men uret har sine dedikerede fans. Uret er mest kendt for, da Elvis Presley ejede et Rolex Midas.

Køb et James Bond Rolex Submariner ref. 5513

Rolex Submariner ref. 5513 urene har mange dedikerede fans, ikke mindst på redaktionen her, men prisen kan ikke måle sig med for eksempel et Rolex Submariner ref. 6538. Et Rolex Submarier Ref. 5513 kan erhverves fra omkring 100.000 DKK og opefter.

James Bonds ur i filmen “The Man With the Golden Gun” (1974) er et Rolex submariner ref. 5513.

”The Spy Who Loved Me” (1977) – Seiko 0674 og Rolex GMT-Master II

I denne film bærer Roger Moore to forskellige ure. James Bonds primære ur i filmen er et Seiko 0674, men Moore bærer ydermere et Rolex GMT-master II i filmen.

Seiko laver i dag noget mere teknologisk avanceret ure, men ikke desto mindre er der tale om en kuriositet fra denne periode. 

Rolex GMT-Master uret tilfører naturligvis filmen klasse. Uret er en tidsløs klassiker.

Køb et Seiko DK001 0674-5009 Quartz LC som det i ”The Spy Who Loved Me”
Et Seiko DK001 0674-5009 Quartz LC-ur kan købes på online auktioner og på urhjemmesider brugt for omkring 2.000 DKK.

Køb James Bonds Rolex GMT-Master II

Rolex GMT-Master er stadigvæk i handel, og eksempelvis et nyt GMT-Master II reference 126710BLNR koster på nuværende tidspunkt omkring 60.000 DKK. Andre GMT-Master II reference ure som eksempelvis et GMT-Master II reference 126719BLRO koster fabriksnyt omkring 200.000 DKK.

Roger Moore Moonraker - Seiko m354 Memory Bank Calendar

Moonraker (1979) – Seiko m354 Memory Bank Calendar

I den fremtidsskuende “Moonraker” fra 1979 bærer Roger Moore et Seiko med det mundrette navn, Seiko m354 Memory Bank Calendar. Igen et meget tidstypisk ur, der afspejler samarbejdet mellem Seiko og James Bond-franchisingen i de sene 1970ere og i de tidlige firsere.

Køb et James Bond Moonraker ur – Seiko m354 Memory Bank Calendar

Et Seiko m354 Memory Bank Calendar kan erhverves for omkring 2.000 DKK på eBay eller på andre velassorterede online ursider.

James Bonds ur i “For your eyes only” (1981) - et Seiko h357 Duo Display.

James Bonds ur i “For your eyes only” (1981) – et Seiko h357 Duo Display.


Med “For Your Eyes Only” fortsættes samarbejdet mellem Seiko og James Bond-franchingen. I “Moonraker” bærer Roger Moore et Seiko h357 Duo Display.

Køb et Seiko h357 Duo Display

Et Seiko h357 Duo Display kan erhverves på eBay for omkring 2.000 DKK, hvilket er på niveau med de fleste andre Seiko James Bond ure i perioden.

James Bonds ur i "Octopussy" er et Seiko g757 sports 100!

”Octopussy” (1983) – James Bonds ur er et Seiko g757 sports 100

”Octopussy” er endnu en James Bond film med et samarbejde mellem Seiko og James Bond franchingen. Seiko g757 sports 100 er et interessant og lækkert digitalt ur.

Køb et Seiko g757 sports 100

Et Seiko g757 sports 100 koster typisk mellem 2.000 og 3.000 DKK brugt hos diverse online forhandlere af brugte ure og auktioner.  

"Never Say Never Again" – James Bonds ur i filmen Rolex Datejust

“Never Say Never Again” (1983) – James Bonds ur er et Rolex Datejust

I den ”uofficiel” James Bond film“Never Say Never Again” med Sean Connery i hovedrollen, er Rolex igen for en stund James Bonds standardudstyr igen. Det er svært at spotte et ur i filmen, men flere hjemmesider synes at mene, at der er tale om et Rolex Datejust.

Køb James Bonds Rolex Datejust

Et Rolex Datejust kan købes brugt for mellem 10.000 og 30.000 DKK og listeprisen for et nyt Rolex Datejust er mellem 40.000 DKK og 100.000DKK.

"AView to a Kill – James Bond bærer et Seiko 69-8080 spd0 94

A View to a Kill (1985) – James Bond bærer et Seiko 69-8080 spd0 94 i filmen

I denne film, der er en officiel James Bond film, er Seiko igen det foretrukne ur. I filmen optræder flere forskellige Seiko ure, men det er Seiko 69-8080 spd09 spiller den mest fremtrædende rolle.

Andre ure i filmen inkluderer eksempelvis Seiko spr007 7a-28- 7020.

Køb et James Bond ”View to a Kill” Seiko 69-8080 spd09 ur

Et Seiko 69-8080 spd09 ur kan erhverves for omkring 1.500 DKK brugt.

”The Living Daylight” - Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive

”The Living Daylight” (1987) – Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive

”The Living Daylight” er den første James Bond film med Timothy Dalton i hovedrollen. I forbindelse med ”The Living Daylight” og den nye James Bond, er Seiko også blevet skiftet ud med Tag Heuer. Timothy Dalton bærer et Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive i filmen.

Det skal understreges, at ovenstående billede af et Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive IKKE er den oprindelige 1987-modellen men et Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive fra 2021/2022 serien.

Køb et James Bond” The Living Daylight” Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Night Drive.

Tag Heuer er begyndt igen at producere uret, som kan erhverves for omkring 20.000 DKK fabriksnyt. 

James Bonds ur i filmen "Licence to kill"  er et Rolex Submariner ref. 16610

Licence to kill (1989) – James Bonds ur i filmen er et Rolex Submariner ref. 16610

Gammel kærlighed ruster ikke. I denne film, som er Timothy Daltons sidste i rollen som James Bond, vender James Bond tilbage til Rolex og endda tilbage til Rolex Submariner. Filmen er den sidste film, hvor James Bond har et Rolex på armen i denne omgang.

Køb et ”Licence to kill” ur – Rolex Submariner ref. 16610.

Et Rolex Submariner ref. 16610 kan erhverves for mellem 80.000 til 250.000 DKK brugt i diverse ur webshops og online forummer. 

James Bonds ur i "Goldeneye” er et - Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80

”Goldeneye” (1995) – Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80


I Goldeneye hedder James Bond Pierce Brosnan, og med ham introduceret en ny James Bond urpartner, Omega. I ”Goldeneye” indledes et indtil videre mere end 25 år langt samarbejde mellem James Bond franchisen og Omega.

Køb et Omega Seamaster 300,M som det James Bond bærer i ”Goldeneye”

Et Omega Seamaster 300M er et fortræffeligt ur, og har i dag en vejledende pris på mellem 39.600 DKK og 69.100 DKK alt efter model og farve. Priserne er fra 2021. Omega Seamaster ure forhandles blandt andet af Klarlund i København, men Seamaster ure kan også erhverves online.

I "Tomorrow never dies" bærer James Bond et Omega

”Tomorrow Never Dies” (1997) – Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80


Også i den anden film i rækken af James Bond film med Pierce Brosnan i hovedrollen er et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80 igen James Bonds foretrukne ur.

Køb et James Bond Omega Seamaster 300M

Et Omega Seamaster 300M, har en vejledende pris på mellem 39.600 DKK og 69.100 DKK alt efter model og farve. Priserne er fra 2021.

”The World is Not Enough” (1999) – James Bonds ur er et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80

”The World is Not Enough” (1999) – James Bonds ur er et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80


I den tredje i rækken af James Bond film med Pierce Brosnan i hovedrollen, er Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80 igen valgt som James Bonds ur.

Køb James Bonds ur fra “The World is Not Enough”

Et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80 – pris mellem 39.600 DKK og 69.100.

”Die Another Day”. James Bonds ur i filmen er et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80

”Die Another Day” (2002) – James Bond ur i filmen er et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80

Alle gode gange fire fristes man til at sige. Ikke alene er ”Die Another Day” Pierce Bosnans sidste i rollen som James Bond, men for fjerde gang i træk bærer Brosnan et “Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80.

Køb James Bonds ur i “Die Another Day” – Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80

Et Omega Seamaster Professional 300m ref. 2541.80 koster mellem 39.600 DKK og 69.100 DKK.

Uret James Bond bærer i "Casino Royal" - Omega Seamaster Co-axial Diver 300m Ref. 2220.80.00

Casino Royal” (2006) – Omega Seamaster Co-axial Diver 300m Ref. 2220.80.00

Casino Royal er den første af en række af James Bond film med Daniel Craig i hovedrollen. Med Craig skifter James Bond præferencer for Omega ure. I ”Casino Royal” bærer James Bond i skikkelse af Daniel Craig et Omega Seamaster Co-axial Diver 300m Ref. 2220.80.00.

Køb et Omega Seamaster Co-axial Diver 300m Ref. 2220.80.00

Uret kan erhverves brugt for mellem 20.000 og 30.000 DKK brugt. Modellen produceres ikke længere.

James Bonds ur i ”Quantum of Solace” er et "Omega Seamaster Planet Ocean ref. 2201.50.00"

”Quantum of Solace” (2008) –Omega Seamaster Planet Ocean ref. 2201.50.00

” Quantum of Solace” er den anden Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen. I filmen bærer Craig et Omega Planet Ocean ref. 2201.50.00. Uret, der kan gå ned til 600 meter, er velvalgt i filmen, hvor et James Bond dyk er en vigtig del af filmens handling.

Hvad koster et ”Quantum of Solace” James Bond Omega Seamaster Planet Ocean ref. 2201.50.00?

Uret kan erhverves for brugt for mellem 20.000 DKK og 40.000 DKK. Uret er gået ud af produktion.

James Bonds ur i ”Skyfall” fra 2012 er et - Omega Seamaster Planet Ocean ref. 2201.50.00

”Skyfall” (2012) – Omega Seamaster Planet Ocean ref. 2201.50.00

I ”Spectra” bærer Daniel Craig et Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001. I forbindelse med filmen blev der lanceret en særlig ”Spectre” limited edition af Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001.

Køb et Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.00

Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.00 i ”Spectre” version kan erhverves for mellem 50.000 og 60.000 DKK brugt. Uret er udgået fra Omega.

James Bonds ur i  ”Spectre" – Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001

”Spectre” (2015) – Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001

I ”Spectra” bærer Daniel Craig et Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001. I forbindelse med filmen blev der lanceret en særlig ”Spectre” limited edition version af Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.001 uret.

Køb et Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.00

Omega Seamaster 300 ref. 233.32.31.41.21.01.00 ”Spectre” version kan erhverves for mellem 50.000 og 60.000 DKK brugt. Uret er udgået fra Omega.

James Bond uret i "No Time To Die" (2021) – Diver 300MCO Axial Master Chronometer 42 mm (007 Edition)

“No Time To Die” (2021) – Omega Diver 300MCO Axial Master Chronometer 42 mm (007 Edition)

I “No Time To Die” bærer James Bond et Omega Diver 300MCO Axial Master Chronometer 42 mm (007 Edition). Uret er et efter vores mening, et af de flotteste James Bond ure, som Omega har taget med i James Bond-franchisen. Ikke mindst er vi vilde med de klare referancer til Omegas ure i 1970erne og 1980erne.

Køb James Bonds ur fra “No Time To Die” – Omega Seamaster Diver 300m 007 Edition

Et Omega Seamaster Diver 300m koster mellem 39.600 DKK og 69.100 DKK.

Hvilket ur er det "Rigtige" James Bond ur?

Hvilket ur er det ”rigtige” James Bond ur?

Lad os slå fast med det samme, vores mener, at hvis man kan tale om et ”rigtigt” James Bond ur, så må det være et Rolex Submariner efterfulgt af et Omega Seamaster. I Ian Flemmings oprindelige bøger, er James Bond i besiddelse af et Rolex ur, og da Rolex submariner er det mest benyttede Rolex ur i James Bond filmene, vil nogle måske mene, at uret er det rigtige James Bond ur.

Hvilket ur er det "rigtige" James Bond ur?

Der findes mange forskellige holdninger til dette spørgsmål. RolexSubmariner er nok det ur, som flest forbinder med James Bond, men de senere år har James Bonds ure udelukkende været Omega Seamaster ure.

Hvilke ure bærer Sean Connery i rollen som James Bond?

Rolex Submariner er det ur, som flest forbinder med Connery, men han har også båret et Gruen Precision 510 i flere James Bond film. Uret menes at have været Connery’s eget ur.

Hvilke ure bærer Roger Moore i rollen som James Bond?

Roger Moore bærer Rolex Submariner ref. 5513 i sine tidlige James Bond film. I de senere film med Moore i hovedrollen har Moore båret Seiko ure.

Hvilket ur bærer Daniel Craig i rollen som James Bond?

Omega Seamaster-modeler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *