Om os

Vores blog handler om liebhaver ure og smykker. Der findes hundredevis af blogge om ure og smykker, men de bedste af disse handler om det internationale marked for ure og smykker, og skaber ofte mere forvirring end gavn. Vi har specialiseret sig at gøre det danske marked for ure og smykker, og vi vil forsøge at give et så dækkende billede af markedet og hvordan det fungere?

Vi har i særlig grad fokus på varer i det eksklusive område, men vil også hjælpe dig med at finde netop dit smykke eller ur i et mere rimeligt prisleje. 

Vi vil også – så vidt muligt – give overslag på priser på urene og smykkerne, samt hvilke salgskanaler, som er mulige.

Markedet for ure og smykker er svært at gennemskue

Det er ikke så enkelt, som man skulle tro, at købe et ur og smykker, særligt, hvis der er tale om dyre produkter. Branchen er præget af det er en del forvirring særligt omkring ure, men også smykker er et område, hvor viden er helt centralt for at gøre en god og smuk handel.

En væsentlig årsag til markedets uigennemsigtighed er behovet for at holde mærker og design eksklusive og derved holde prisen oppe. Dette gør sig naturligvis særligt gældende i forhold til smykker og ure i den dyre ende. I midtpris-segmentet og i forhold til de billigere varer er markedet letter gennemskueligt 

Find frem til dine varer


Hvordan finder man de helt rigtige butikker og varer til dig, så du får dit drømme-ur eller drømme-smukke. Hvad enten du er interesseret i et Rolex Submariner, et eksklusivt og smukt Jeanette Nørlund smykke eller mere prisbillige varer som pilgrim-smykker og et Seiko-ur, så vil vi prøve at hjælpe dig med oplysninger om varen samt en oversigt over, hvor du kan købe produktet henne og til den bedste pris. 

Vi har researchet indenfor området igennem længere tid, og håber at kunne hjælpe andre ur- og smykkefans med vej til det rigtige produkt.


Hvorfor er det vigtigt at vide noget og varer og forhandlere?


Markedet for smykker ur er som tidligere nævnt yderst kompliceret. Det er ikke, som mange fejlagtigt tror, så enkelt, at man bare kan gå ind i en butik og købe eksempelvis et Rolex Submariner eller et Rolex Datona. Begge ure er ekstremt populære, og der eksisterer ofte ventelister på flere år, før man vil man blive tilbudt at købe et disse ure.

En anden udfordring er, at mange af disse ventelister til det mest populære ure er så lange, at det ikke nødvendigvis er sikkert, at man får sit ur indenfor en overskuelig periode. Særligt flere Rolex modeller og Patek Philip urer er meget svære at komme i nærheden af.
Køb af brugt ur. 

I forhold til smykker er viden om varer og forhandlere mindst lige så vigtig. Smykker er – udover at handle om design et spørgsmål om råvarer og tillid. Æstetik er naturligvis helt centralt, men i forbindelse med især de dyrere smykker, er det vigtigt at have forstand på sten og guld. 

Som tilfældet er med ure, taber langt de fleste penge, når de kommer ud af butikken, om deres værdi handler oftest mest om prisen på råvarerne i smykket. 

Om os

Vi er en privat blog. Vores primære formål er, at hjælpe andre med oplysninger og kontakt til de ur- og smykker og forhandler, som kan hjælpe dig med at få dit ønskeprodukt. Hvis du ikke direkte er ved at købe et ur, så håber jeg, at du vil bruge lidt tid på at nørde med ure og smykker sammen med os.

Vores artikler bygger på opsamlet viden fra mange års interesse for smykker og ure. Samtidigt stammer vores viden fra vores omfattende netværk af ur- og smykker forhandlere, der har bidraget med information og vejledning til denne blog. Vi takker netværket og dygtige samlere for deres indsats. I ved selv, hvem vi mener.Tusind tak!

Vi skal for en god ordens skyld nævne, at vi ikke gør brug af pop up vinduer, og ikke har et tracking værktøjer på siden.

Held og Lykke med dit ur og smykkejagt!

Teamet på bloggen