Cartier smykker. Bliv klogere på Cartier klassikerne her!

Huset Cartier blev grundlag i Paris i 1847 af juveleren Louis-François Cartier. Siden Louis-François Cartier designede de første Cartier smykker og ure, har Cartier udviklet sig til et af de mest ikoniske smykke-brands i verden.

Hvilke Cartier smykker bør man kende?

Det er naturligvis ikke alle Cartiers design, der er blevet klassikere. Ikke desto mindre har Cartier lykkedes med at designe i alle fald fire af de største klassikere. Ikke desto mindre har Cartier lykkedes med at designe i alle fald fire af de største klassikere på smykkemarkedet. Cartiers smykkeklassikere utvivlsomt: Panthére De Cartier, Trinity, Juste un Clou Bracet og Love.

Panthère af George Barbier for Cartier, 1914

Panthére De Cartier

Cartiers ”panter” serie, Panthére De Cartier, er sammen med Cartier Tank, ure de mest kendte Cartiers-linje der findes. Den første Panthére De Cartier genstand blev præsenteret i 1914, var et armbåndsur i diamant og ibenholt.

Engelske kongelige var efterfølgende med til at skabe myten om Panthére De Cartier. I 1948 og 1949 bestilte hertugen af ​​Windsor to Panthére De Cartier brocher med to kæmpe smaragder fra Winsor-parrets egen samling. De to Cartier-brocher blev for nyligt solgt solgt på Sothersby til de højeste priser, som Cartier-smykker hidtil har opnået.

Cartier Panthére De Cartier armbånd

Siden introduktionen i 1913 har Panthére De Cartier udviklet sig til at være et af Cartiers mest populære produkter og et samlerobjekt for kvinder over hele verden.

Trinity De Cartier smykker

Trinity De Cartier

På opfordring af den franske surrealist Jean Cocteau designede Cartier Trinity De Cartier ringen i 1924. Trinity, eller på dansk ”treenighed”, består af tre indbyrdes forbundne bånd. Båndene repræsenterer hver især en fase i et romantisk forhold.

Da ringen blev designet i 1924 bestod den af tre materialer – hvidguld (for ”venskab”), guld (for ”troskab”), Roseguld (for ”ægte kærlighed”). I dag findes ringen i forskellige versioner udført i mange forskellige materialer.

Trinity-ringene en af Cartiers længst kørende smykkekollektioner, og Trinity-ringe koster mellem 7.500 DKK og 335.000 DKK alt efter hvilke materialer ringe består af.

Cartier smykker Love serien

Cartier Love

I slut 1960erne- 1970erne start halvfjerne formåede Cartier at designe yderligere to smykkeklassikere.

Love-armbåndet er designet af Aldo Cipullo i 1969. Cartier smykket er inspireret af kærlighedssymbolers betydning.

Et Love armbånd kan kun åbnes ved hjælp af en specielt designet mini-skruetrækker, der sikrer, at brugeren ikke taber det eksklusive smykke. Love-armbåndets popularitet fik et nøk opad, da Elizabeth Taylor og Richard Burton anskaffede et Love-armbånd.

Cartier smykker Juste un Clou

Juste un Clou

Aldo Cipullo er også manden bag en anden af Cartiers største succeser. I 1971 designede Cipullo Juste un Clou-armbåndet, som en hyldest til New York. Siden lanceringen har armbåndet været et af de mest eftertragtede Cartier smykker, der findes.

Fremtiden tegner lys for Cartier

Cartier har formået at holde sig i toppen af internationale luksusmærker i 170 år, med en lang række uforlignelige klassikere. Mon ikke Cartier formår at på toppen i yderligere 170 år?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *