Et Cartier Tank ur oser af underspillet elegance

Cartier Tank uret blev opfundet i 1917 af Louis Cartier. Uret var inspireret af Renault kampvogne (tanks), der blev produceret af den franske bilproducent til 1. verdenskrig. Når man ved det, er inspirationen faktisk til at få øje på. Med Louis’s Cartier Tank ur blev en klassiker født. Urets slanke underspillede elegance har skabt en vedvarede succes, der har været med til, at understøtte Cartiers succes.

Med Cartier Tank urenes succes, er der igennem årene designet nye serier af Cartier Tank kommet til, herunder Tank Louis (1922), Tank Americaine (1989) og Tank Française (1996).

Med ure i et bredt spektrum af priser, er et Cartier Tank ur muligt at komme i nærheden af økonomisk, samtidigt med, at andre modeller er langt udenfor de flestes økonomiske råderum.

Teknisk indeholder Cartier Tank urene også forskellige muligheder alt efter køberens behov.

Automatisk Cartier Tank ur

Cartier Tank Quartz ur eller automatic?

Modsat mange af de andre urklassikere findes Cartier Tank i en Quarz-version, der har en batteritid på op til fire år. Cartier Tank kommer naturligvis også i en automatisk version.

Der er meget stor forskel på et Automatisk Cartier Tank ur og Quartz-udgaven. På ydersiden ligner de hinanden meget, men de er meget forskellige inden i.

Et Cartier Tank quartz-ur får sin energi fra et batteri, der driver den fjeder, der får det mekaniske urværk til at gå.

I Cartier’s automatiske version af ure, driver urets fjedermekanik selv urværket på baggrunden af dine bevægelser, mens du har uret på.

Cartier Tank brugt

Det er muligt at købe et CartierTank brugt hos flere forhandlere af brugte ure. Hvis du vil købe et Cartier Tank ur brugt, anbefaler vi, at du vælger en forhandler, der har tjekket uret igennem for fejl, mangler og skader. Samtidigt er det en god ide, at vælge en forhandler, der tilbyder en garanti i forbindelse med købet. Ure og ikke mindst brugte ure kan gå i stykker, og det er derfor en rigtig god ide, at være sikret en stykke tid frem i tiden.

Ydermere er det vigtigt, at du, som med et hvilket som helst andet dyrt ur, sikre dig, at der følger papirer med på uret. Dyre ure er en meget eftertragtet varer, som ofte bliver stjålet. Tyvekoster er aldrig værd at samle på.

Cartier Tank dameur

Cartier Tank dameur

Cartier Tank er unisex ure, og både mænd og kvinder kan bære alle modeller. Dog varierer størrelserne på urene en del, hvilket ofte får de enkelte modeller til at passe bedre til et køn mere end andre. Hvis du er interesseret i et Cartier Tank dameur, er det sandsynligvis et størrelse 24,4mm x 31mm ur, som du går efter.

Nogle kvinder foretrækker dog på trods af størrelsen et 27mm x 34,8 mm ur. Dette skyldes, at kunder, der ønsker et automatisk Cartier Tank ur, er de nødt til at købe uret i størrelsen 31mm x 40,85mm. Cartier Tank Automatic produceres kun i størrelsen 31mm x 40,85mm.

Cartier Tank herreur

Cartier Tank herreur

På samme måde, som med Cartier Tank dameure kan størrelsen på de forskellige Cartier Tank modeller være med til at skabe kønsmæssige præferencer på trods af uret status som unisex.

Mænd vil, sandsynligvis i højere grad end kvinder, gå efter Cartier Tank quartz-ure i de store størrelser, 27mm x 34,8 mm eller 31mm x 40,85mm. Hvis målet er et automatisk ur, så er der dog kun en mulighed, som er et 31mm x 40,85mm ur.

Cartier Tank Priser

Priser på Cartier Tank ure?

Prisen på et Cartier Tank ur varierer med model og materiale. Urene findes alle prisklasser fra omkring 15.000 DKK og op til omkring 500.0000 DKK.

Se prislisterne på Cartier.com. Priserne kan ydermere variere alt efter hvor du køber uret. Du bør derfor undersøge Cartier Tank priser både online og i butikkerne. Det skal dog nævnes, at priserne på de klassiske modeller sjældent varierer særligt meget.

Cartier Tank Cinetrée

Køb Cartier Tank ur

Der er forskellige måder, hvorpå du kan købe dit Cartier Tank. Cartier føres i Danmark i en række velassorterede butikker og på nettet. Husk at det er vigtigt, at undersøge forhandlerens troværdighed inden du køber dit nye ur.

Det er en god ide, at undersøge markedet inden du køber dit Cartier, da der kan være penge at spare. Særligt på ældre Cartier Tank modeller kan der være penge at spare.

Cartier Tank kendte kunder

Cartier Tank – Hvem har det på?

Der er ikke mange ure, der har været så feteret som Cartier Tank. Igennem historien har nogle af tidernes største stjerner båret uret. Fra Fred Astaire til Kim Karkation er rækken af stjerner, der har båret uret og været med til at skabe et modeikon, nærmest endeløs.

Her er nogle enkelte eksempler på de stjerner, der har været med til at gøre Cartier Tank til et must have en enhver ursamling.

Steve McQueen

I filmen “The Thomas Crown Affair” bærer McQueen flere forskellige ure herunder et Cartier Tank.

Prinsesse Diana

Prinsesse Diana har været med til at gøre uret ikonisk, og hun er ved flere lejligheder blevet fotograferet med uret.

Jacquesline Onassis/ Jackie Kennedy

Silikonet Jacquesline Onassis’ Cartier Tank blev på en auktion solgt for 317.000$, hvilket var omkring tre gange må meget som udbudsprisen.

Mohammed Ali

Mohammed Ali ejede også et Cartier Tank.

Andy Warhol

Multikunster, kunstikon og ejede af et Cartier Tank ur.

Catherine Deneuve bærer Cartier med stil

Catherine Deneuve

En af Frankrigs mest populære og elegante skuespillere er også indehaver af et Cartier tank.

Kim Kadashian

Stjernen fra the Kadashians har eftersigende også et Cartier Tank.

Cary Cooper

Amerikansk superstjerne fra 1930erne, 1940erne og 1950erne ejede et Cartier Tank.

Rodolph Valentino

Amerikansk films førsteelsker I 1920erne ejede også et Cartier Tank.

Fred Astaire

Mr. elegance – filmstjerne og danser og ejer af et Cartier Tank.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent stiftede modehuset af samme navn i 1961. Han var med til at diktere moden fra 1960erne og frem til starten af 2000erne. Yves Saint Laurent ejede, naturligvis, et Cartier Tank.

Bridget Moynahan (Natasha) I Sex and the City

I Sex And the City’s afsluttende sæson (afsnit: When in Rome) bærer Mr. Bigs tidligere kone natasha spillet af Bridget Moynahan et Cartier Tank.

Hvor kan man købe et Cartier tank?

Cartier Tank kan købes hos flere velassorterede urmagere i Danmark og på nettet. Det er en god ide, at undersøge markedet ordentligt inden du køber.

Hvor køber man et Cartier Tank?

Enkelte velassoterede urmagere sælger Cartier Tank. Ellers er der flere af de største online-forhandlere af luksusprodukter også Cartier ure.

Hvad er det mest populære Cartier ur?

Det mest populære Cartier ur er nok et Cartier Tank. Uret, som er kendt for sin firkantede form, har siden 1917 solgt været båret af verdens førende skuespillere og modeikoner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *