Seiko dykkerur – klassikerne, historien, og hvor finder du den bedste pris?

The SRPE39Seiko King Turtle Manta Ray

Et Seiko dykkerur har alle dage været et stabilt ur under svære forhold og en fast bestanddel af en erfaren dykkers basis udstyr. Men hvilket ur skal man vælge som dykker eller blot fan af hav og dybder?

Seiko er bredt anerkendt for sine dykkerure, og derfor var det ingen overraskelse da det ansete herremagasin, Esquire, Nævnte “Seiko King Turtle Manta Ray” (SRPE39) på listen over de 12 bedste deep-sea dykker ure i verden. Seiko var i godt selskab men en række markant dyrere dykkerure end den japanske urproducent selv. Priserne er gode, og kvaliteten høj hos Seiko

Men hvilke Seiko dykkerure er de mest eftertragtede, og hvor kan man købe dem, og til hvilken pris?

Seiko dykkerur priser – hvad koster de klassiske modeller, og hvor kan man købe dem?

Her er tre klassiske Seiko dykkerure/ serier, hvor vi har fundet dem online og hvad de koster:

første klassiker: Seiko SLA033 “Skildpadden” – pris 625 $ (cirka 4.000 DKK). Fundet hos Seikowatches.com

Anden klassiker: Seiko King Turtle Manta Ray” (SRPE39) – pris 625 $ (cirka 4.000 DKK). Fundet hos Seikowatches.com

Tredje klassiker: SEIKO Prospex Street Sports Solar Diver’s 200M (SNE543P1) – pris 350$ (cirka 2.000 DKK). Er tilgængelig hos de fleste velassorterede online forhandlere.

Seiko dykkerures historie på 2 minutter

Siden slutningen af det 19. århundrede har Japanske Seiko produceret ure af høj kvalitet til kunder over hele verden. I 1965 begyndte Seiko at producere dykkerure.

Da Seiko ikke gør noget halvt, besluttede man sig for at producere ure, der rent faktisk kunne holde til dyk, og ikke, som mange af konkurrenternes dykkerure, mere var dykkerure af navn og ikke af gavn. Alle Seikos dykkerure overholder ISO-6425 standarden, og kan rent faktisk holde tæt i forbindelse med dybe dyk.

I 1965 lancerede Seiko sit første dykkerur, “Seiko 150M Diver’s” (62MAS-010).  Som navnet antyder kunne uret gå ned til 150M. Uret havde en 38mm kasse, der var vandtæt ned til 150 meter. “Seiko 150M Diver’s” 62MAS-010U havde en tovejs roterende ramme og automatisk bevægelse med en frekvens på 18.000 bph.

I 1968 introducerede Seiko uret Seiko Diver’s 300M (6215-010) med en vanddybde på 300M. I dialog med erfarne dykkere, blev det klart, at uret havde problemer med at gå under de 300 meter, som var mindstekravet til uret.

Seiko tog udfordringen op, og begyndte at forbedre på produktet.

Seiko professione/ Prospex serien

Seiko professionel – Seiko Prospex

På baggrund af erfaringerne fra de tidlige Seiko dykkerure udvikledes ”Seiko Prospex” serien, der indeholdt professionelle specifikationer til de mest krævende kunder. Serien er fortsat gældende for Seiko dykkerure og et vigtige parameter, når en dykker skal vælge et Seiko dykkerur.

Skal du have et Seiko dykkerur anbefaler vi, at du får et Seiko Prospex.

Seiko automatic 6105 "Kaptajn Willard"

Seiko ”Kaptajn Willard”

Op igennem 1970erne fortsatte Seiko med at operere med to spor i udviklingen af nye dykkerure. En serie for Seiko dykkerure, der kunne gå ned til 150 meter og en serie til dykkere, hvor urene skulle kunne holde vandtæt til et dyk på 300 meter eller mere.

Det måske mest kendte ur fra denne periode er Seiko Automatic 6105-8000/8009 eller Seiko “Kaptajn Willard” om man vil. Kælenavnet “Kaptajn Willard” stammer fra filmen ”Apocalypse Now”, hvor Kaptajn Willard (Martin Sheen) bærer uret.  Seiko Automatic 6105-811X er ydermere kendt for sin asymmetriske pudeform.

Seiko Automatic 6105-811X blev med tiden erstattet af Seiko 6306/6309, der fik kælenavnet ”Skildpadde uret” på grund af den karakteristiske form, der til en vis grad ligner ligner skjoldet på en skildpadde.

Produktionen af skildpadde-urene blev stoppet i 1980erne, men er siden 2016 blevet taget op igen.

Seiko SLA033

Ny generation af Seiko “Skildpadder”/ “Kaptajn Willard” dykkerure

Efter Seiko har genoptaget produktionen af de klassiske Seiko dykkerure, er det blevet muligt at købe et legendarisk ur til en rimelig pris. Det er således muligt, at kan købe et skildpadde Seiko dykkerur, som for eksempel Seiko SRPE03 eller et Seiko SRPE39, for omkring 4.000 DKK. Ikke mange andre ur klassikere kan erhverves til den slags penge.

SEIKO’s Skildpadde-modeller er den ultimative klassiker blandt Seiko’s dykkerure, og vi håber, at Seiko vil fortsætte med at producere de klassiske ure langt ud i fremtiden.

Seiko King Turtle Manta Ray" (SRPE39)

Seiko King Turtle Manta Ray” (SRPE39)

Seiko King Turtle Manta Ray eller Seiko SRPE39 om man vil, er efter vores mening et af Seiko’s mest vellykkede designs til dato.

Uret, som Esquire kåret som et af de 12 bedste dykkerure på markedet, koster cirka 4.000 DKK. Samspillet mellem den klare blå/ tyrkis farve og den klassiske asymmetriske skildpaddeform er fantastisk, og urets pris gør, at mange kan komme i nærheden af nyklassikeren.

Seiko SRPE39 er vandtæt ned til 200 meter.

Seiko dykkerur damer

Seiko dame dykkerur

I mange år var dykkersporten forbundet med maskulinitet. Men der har altid været kvindelige dykkere, og siden Mary Bonnin blev den første kvindlige mesterdykker i den amerikanske flåde, og som den første blev optaget i “Women Divers Hall of Fame“, er antallet af kvindlige dykkere blot fortsat med at er denne udvikling fortsat

Seiko har igennem årene designe fantastiske Seiko dykkerure til kvinder, herunder Seiko Prospex SUT403P1 og SUT405P1. Begge de nævnte Seiko dykkerure kan gå ned til 200 meter, og dykkerurene kan begge erhverves online for under 3.000 DKK.

Seiko Prospex Solar Drivers

Serien “Seiko Prospex Solar Drivers” er Seikos linje af Seiko solar ure. Urene er højkvalitets kvarts ure, der får sin energi fra solen. Batterierne skal ikke skiftes, og Seiko solar urene er uhyre effektive. Et minuts sollys giver en times opladning, og urene er fuldt opladt efter 3 timer. Der kan dog være forskel på opladningstiden for herre og dame Seiko ure.

Seiko Prospext solar systemet findes også til dykkerure.

Ovenstående eksempel på et Seiko Solar dykkerur er et “Seiko Prospex Street Sports Solar Diver’s 200M” (SNE543P1), som kan erhverves for omkring 2.000 DKK på nettet.

Seiko dykkerur tilbud

Seiko ure har vejledende priser, som det forventes, at udsalgsstederne overholder. Ikke desto mindre kan der være penge at spare på, at undersøge priser hos de forskellige store danske og udenlandske forhandlere af ure.

Igen skal det understreges, at det er vigtigt kun at benytte en online-forhandler af ure, som man har tillid til. Den webshop, som du vælger, bør være en autoriseret Seiko forhandler.

Offline skal man naturligvis også være sikker på, at der er tale om en autoriseret forhandler Seiko ure før man handler. Og det skader ikke at spørge til en mulig rabat.

Seiko urrem R03E011J0 Prospex

seiko dykkerur gummirem

Seiko ure er holdbare, og det er sandsynligt, at urremmen skal skiftes før uret. Seiko dykkerurremme varierer meget i udseende og pris. Seiko dykkerurremme koster typisk mellem et par hundrede Dkk og 600 DKK, afhængig af hvilken rem, der ønskes.

Eftersom vi foretrækker originale dele, anbefaler vi, at du vælger en urrem, der er den samme, som uret oprindeligt blev solgt sammen med.

Seikodykkerurremme bør købes hos autoriserede Seiko-forhandlere. Kopiremme er ofte billigere end de originale Seiko-remme, men usikkerhed om kvalitet og mangel på originalitet gør, at du bør overveje, om ikke en original Seiko rem er det bedste køb.

Hvad koster et Seiko dykkerur?

Et Seiko dykkerur koster typisk mellem 2.000 og 4.000 DKK. Der findes naturligvis dyrere Seiko ure, men langt de fleste Seiko dykkerure ligger indenfor det spænd.

Hvilket ur bar Martin Sheen i "”Apocalypse Now"?

Et Seiko SPB153.

Hvor kommer Seiko dykkerure fra?

Seiko er Japansk og har eksisteret siden slutning af 1800 tallet. Seiko begyndte at lave dykkerure i 1965.

Er Seiko dykkerure gode?

Seiko dykkerure vurderes af mange til at være af høj kvalitet. Eksempelvis har Esquire et Seiko dykkerur på deres liste over de 12 bedste dykkerure på markedet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *