Investering i ure – Sådan laver du en god investering

Investering i ure

Ligesom i mange andre investeringer, er der altid nogle ting som man skal være ekstra opmærksom på. I denne artikel tager vi dig igennem de vigtigste ting, når du skal til at begive dig ud i investering af ure. Som i alle andre investeringer, følger der altid en risiko. Med denne artikel, hjælper vi dig med at minimere den risiko.

Risici ved investering i ure

Det er ikke nogen hemmelighed, at der selvfølgelig forekommer nogle risici, når du skal investere dine penge i noget som du forventer vil give et positivt afkast. Når man investerer i ure, er det altså ikke ligesom at investerer i aktier. Som du måske ved, så er investering i aktier en del lettere at regne på. I aktier får du meget ud af at se på på årsregnskaber, læse nyheder og være i stand til at udregne essentielle nøgletal ud fra virksomhedernes data.
Det er desværre ikke sådan det foregår, når du skal investere i ure. Hvis ikke man har god forstand på ure, vil det være et meget risikabelt eventyr at begive sig ud i. Hvis du derimod er superskarp på ure, behøver du egentlig ikke læse meget videre herfra. Hvis du derfra ønsker at have yderligere kendskab til hvordan du kan starte med at investere i ure, kan du blot læse videre, og få inspiration til, hvordan du kan gribe det an.

Dette skal du være opmærksom på, når du skal investere i ure

Der findes mange ure, som har stort potentiale for investeringer. Til at starte det med, har det rigtig meget at gøre med, hvilket mærke uret er. Det kender det sikker i forhold til andre produkter, hvor du betaler for brandet og ikke så meget selve produktet. Det gælder for eksempel Apple-produkter, Mercedes og Rolex. Det betyder dog ikke, at produkterne ikke er gode, men det betyder, at man også betaler mange penge for navnet, der står på produktet. Det kan du tage fordel i, når du investerer i ure.

For det første er det vigtigt, at du ved, hvilke mærker, som stiger i værdi over tid, selvom de er brugte ure.

Læs også: Tips til køb af brugte ure.

I de seneste år er luksuriøse og eksklusive mærker som Rolex, Omega, Philippe og Patek steget meget i pris. Gamle ure, kan have utrolig høj værdi, og stadig på nuværende tidspunkt være i stigning. Det hele afhænger også af tiden i forhold til trends. På nuværende tidspunkt er sportsure fra Rolex fra 1950’erne og 60’erne meget populære for tiden. Det hele drejer sig ofte om udbud og efterspørgsel. Disse ure er eksempelvis forholdsvis sjældne, hvilke automatisk sparker deres værdi op.

Apropos schweiziske ure, så er det faktisk dem, der er kendte for at stige mest i værdi. Har du et schweizisk ur, og gerne vil sælge dette videre, skal du grundigt undersøge, hvs du kan få for det uret. Det ses desværre nogle gange, at folk sælger deres ure til en alt for billig pris, hvis de ikke har kendskab til dyre og eksklusive ure.

Inden du begiver dig ud i investering i ure, skal du gøre op med dig selv om du vil købe et nyt eller brugt ur. Køber du et nyt, skal du være opmærksom på, at du nok skal vente en hel del år før, at det vil stige i værdi. Køber du det derimod brugt, skal du være opmærksom på standen af uret. Som du måske kan fornemme, så er der både fordele og ulemper ved investering i brugte eller nye ure.

5 vigtige ting du skal se godt efter, når du investerer i ure

Investering i ure er absolut ikke noget vi vil anbefale, hvis du er helt grøn og ikke har forstand på ure. Uanset om du har lidt eller intet kendskab til det, har vi samlet nogle vigtige ting som du skal undersøge, når du skal investere i ure.

Læs også: James Bond ure. Hvad koster de? Hvor kan man købe dem?

1.     Mærke

urmærker

Som vi har nævnt tidligere, så er mærket utroligt vigtigt at undersøge, og dermed også være sikker på, at det rent faktisk er det mærke som du tror det er. Der findes desværre folk, der kan finde på at sælge falske ure. Se gerne på prisen. Er prisen mistænkelig billig, bør din intuition fortælle dig, at dette ur nok ikke er helt fin i kanten. Se også nøje på loget på uret og se om det er ægte uden nogen variationer. Ser du eksempelvis på et Rolex ur, kan du eventuelt finde et billede på nettet af høj kvalitet af et ægte Rolex ur, som du kan zoome på og se meget nøje. På den måde kan du sammenligne det ur som du overvejer at investere i med et ægte ur. Som oftest er disse sælgere helt fine, og det heldigvis ikke hyppigt, at man render ind i sælgere, som sælger falske ure. Men for at være på den sikre side, vil vi anbefale, at du følger dette råd.

2.     Historie

historie, timeglas

Det er vigtigt at du undersøger urets historie Med det mener vi, at du skal undersøge, hvem der har ejet det, og hvordan det er blevet behandlet. Undersøg også gerne, hvor uret har befundet sig. Ure skal eksempelvis ikke ligge i vugt eller i meget støvede områder. Har uret været i disse eller andre hårde miljøer, skal du være ekstra grund, når du undersøger standen og udseendet af uret. Det er dog sjældent at folk har et dyrt og sjældent ur på i disse omgivelser, men man kan aldrig vide sig sikker før man har undersøgt sagen.

3.     Kvalitet

kvalitet, diamant

Dette punkt går forholdsvis meget hånd i hånd med de to forrige punkter. Hvis punkt 1 og 2 er opfyldt, kan du næsten være sikker på at kvaliteten er god. Men skal du vide dig ekstra sikker, skal du se uret i virkeligheden. Her skal du tage fat på det og mærke på den dele. Sidder alt fint og stramt, har du højst sandsynligt hænderne på god mulig investering. Er der derimod dele, som sidder løst, er det vigtigt, at du spørger sælgeren om, hvordan dette kan være. Det kan sagtens være, at uret er helt fint, men måske skal have udskiftet en del. Her er det igen vigtigt, at du følger din intuition og mavefornemmelse. Men igen, opfylder uret de andre punkter, kan det sagtens være helt rigtigt, at uret skal have udskiftet en del og, at der altså ikke er noget galt med uret.

4.     Materiale

materiale, smed

Når du skal investere i ure, er det selvfølgelig også vigtigt, at du undersøger, hvilket materiale uret er lavet af. Her kan du dermed også spørge sælgeren om uret har fået udskiftet nogle dele. Det er vigtigt at disse dele er originale og ikke kopivarer. Du kan ved dette punkt også bruge metoden, hvor du finder et identisk billede på nettet af det ur som du overvejer at investere i. På den måde kan du se, om det er noget ved uret, som ikke ser originalt ud. Har du at gøre med et sølv-ur eller et guldur, er det derfor også vigtigt at tjekke, at det rent faktisk er ægte guld eller sølv.

5.     Udseende og stand

Udseende, spejlbillede

Udseendet og standen af uret er mindst lige så vigtig som de andre punkter. Det er ikke alle der er lige gode til at holde et ur vedlige. Selvom uret er dyrt og eksklusivt, ses det desværre nogle gange, at uret ikke er holdt særlig godt. Det kan nogle gange være til din fordel. Er uret perfekt, men trænger til en kærlig hånd, kan du bruge dette til at forhandle prisen ned.

Med disse råd og den nye viden du har opnået ved at læse denne artikel, kan du nu begive dig ud i at investerer i ure. Husk altid at lytte til din intuition og mavefornemmelse, når du skal til at investere i ure.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *