Tips til køb af brugte ure

billige ure

Når man skal er på udkig efter brugte ure, er det vigtigt, at man ser sig godt omkring. Vi har samlet nogle tips og tricks til, hvordan du finder et godt brugt ur til en billig pris. Nogle gange kan man være heldig at gøre et godt kup, hvis du køber et ur brugt. I denne artikel tager vi dig igennem det vigtigste.

Et brugt ur er ikke altid et billigt ur

Det er vigtigt at holde sig for øje, at brugte ure ikke altid er billige ure. Eksempelvis er nogle af de mest eftertragtede ure på markedet som for eksempel et Rolex Daytona eller et Rolex Submariner ofte dyrere brugt end fabriksnyt. Især bestemte modeller af ure kan løbe op i hundredetusinder og nogle gange millioner af kroner.

Selv ure som blot har nogle få år på bagen kan også koste betragteligt mere end et tilsvarende nyt ur. Den højere pris på nogle brugte ure skyldes ikke mindst, at der er lange ventelister forbundet med at erhverve sig de mest eftertragtede modeller.

Hvis man ønsker et billigere ur end de dyre luksusure er der flere muligheder for at finde et godt ur brugt til en god pris.

Sådan finder du ure til gode priser

Det er ikke altid let at finde brugte ure af god kvalitet, som er til at betale. Først og fremmest vil vi anbefale, at du gør dig nogle tanker om, hvilket slags ur du kunne tænke dig. Mange går på dba.dk eller andre hjemmesider med brugte varer. Der er et ocean af ure at vælge imellem. Så for at spare dig tid, bør du gøre op med dig selv, hvilke ure du godt kunne tænke dig at gå med.

En nem Googlesøgning kan også gøre underværker, når du leder efter brugte ure. Her kan du være heldig finde hjemmesider, som køber og sælger ure, der er brugte. Køber du et brugt ur gennem en virksomhed, har du en lang større sikkerhed for at købe noget ordentligt af god kvalitet.

Når du leder på nettet efter brugte ure, kan det være en god idé at gå efter opslag eller annoncer, som har gode kvalitetsbilleder af urene. På den måde, kan du hurtigere se cirka, hvad du får for pengene. Kigger du eksempelvis på DBA efter brugte ure, er det en god ide at gå efter de sælgere, som er Nem ID-verificeret. Det gør det nemmere for dig at finde frem til sælgeren, hvis du har købt katten i sækken. Se også godt efter skræmmer eller ridser, både på glasset i uret og lænkerne. Mange glas er lavet a safir, som er et rigtig godt materiale, der kan tåle til lidt af hvert. Dog er der begrænsninger for, hvad det kan holde til. Hvis det kun er glasset, som har et par skræmmer, men resten af uret er i god stand, kan du undersøge, hvad det koster at udskifte glasset.

Vedligeholdelse af brugte ure

Når man køber brugte ting, kan det ofte være, at tingene trænger til en lille kærlig hånd. Her hos ursamleren, har vi samlet et par gode råd til, hvordan du skal bære dig ad med ure du køber brugte.

Som udgangspunkt plejer der som regel ikke at være de store vedligeholdelsesproblemer med ure. Men afhængigt af, hvordan den forrige ejer har plejet og behandlet det, kan det nogle gange kræver lidt knofedt for at få uret til at stå helt skarpt igen.

Hvis man ofte går med sit ur, kan det godt samle lidt skidt og snavs fra huden og omgivelserne. Lænkerne på uret, er det som oftest bliver beskidt. Det er heldigvis ikke den største opgave at gøre lænkerne rene på uret. Du kan rent faktisk blot bruge en tandbørste – helst en du ikke bruger til munden -og lidt opvaskemiddel til at rense lænkerne, så de bliver helt fine igen. Tør lænkerne med et rent viskestykke eller en mikrofiberklud. Tungere skyts er faktisk slet ikke nødvendigt til at rense lænkerne. Har du med en læderrem at gøre med, skal du blot gøre det på samme måde som med stållænker. Begynder læderremmen at sprække, bør du skifte remmen ud.

Er det brugte ur i lidt dårligere stand, kan du nok ikke klare det hele med en tandbørste og lidt opvaskemiddel. Hvis stålemmen på det brugte ur er meget snavset, skal du lave et varmt bad i en skål med godt med opvaskemiddel. Det kan du lade ligge i en time til to og derefter gnide sæben rundt med mikrofiberklud. Skyld det derefter grundigt, og tør det nu igen med en tør mikrofiberklud eller et rent viskestykke.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *