Che Guevaras ure. Ikonets forhold til Rolex

Revolutionæren Che Guevaras har igennem en årrække været symbol på omvæltning af samfundet. Samtidigt bar Che Guevara i flere omgange Rolex ure. Se hvilke ure, som Che Guevara bar her.

Che Guevaras ure

Ure tiltaler mange på tværs af politiske overbevisninger og livsstil. Et eksempel på dette var Che Guevara, der synes at have været glad for ure og særligt Rolex ure. Flere af Che Guevaras var gaver fra Fidel Castro, der ligeledes havde en fascination af ure. Fidel Casto synes i særlig grad at have en fascination af Rolex ure, og hvorfor Che Guevara fik mindst to Rolex ure i gave af Fidel Castro.

Che Guevara – Revolutionær og læge

Argentinske Ernesto Guevara (Che Guevara) er et symbol på revolution og omvæltning, og er blevet dyrket i årtier. Che Guevara var en marxistisk revolutionær, der nok er mest kendt for sin deltagelse i den cubanske revolution sammen med Fidel Castro fra 1953 til 1959.

Senere hen blev Che Guevara indenrigsminister i den Cubanske regering, men han valgte efter en periode i Cuba, at fortsætte revolutionen andre steder i verden. Che Guevara valgte blandt andet at støtte revolutionære aktiviteter i Afrika (Congo) og Bolivia.

Che Guevara døde i 1967 i Bolivia.

Men selvom man er en marxistisk revolutionær kan man godt have øje ure, og Che Guevara var ingen undtagelse.

Che Guevara og Rolex

Der synes at være bred enighed om, at Che Guevara var glad for dyre ure. Che Guevara gjorde ikke gjort meget for at affeje dette rygte, og er på mange billeder afbilledet med Rolex ure. Eksperter har på baggrund af billederne af Che Guevara vurderet, at han igennem tiderne har ejer i alle fald to Rolex ure – GMT-Master ref. 1675 og et Rolex Submariner. 

Che Guevaras første Rolex ur var et Rolex Submariner

Det er ingen hemmelighed, at Fidel Castro var en stor fan af Rolex ure, og han gav ofte sine nære støtter i revolutionen Rolex ure i gave. Således gav Fidel Castro Che Guevara et Rolex Submariner som gave. Che Guevara gav sin far ure som gave på et senere tidspunkt.

På trods af gaven til sin far gik Che Guevara ikke uden ur.

Che Guevaras Rolex GMT-Master ref. 1675

Selvom det er svært at udelukke, at Che Guevara havde forskellige ur favoritter, syntes der alligevel at være klare indikationer på, at Che Guvaras yndlings ur det Rolex GMT-Master ref. 1675, som han fik af Fidel Castro kort før Che Guevaras afrejse til Bolivia. Således bar Che Guevara Rolex GMT-Master uret på de fleste af de billeder, som blev taget af ham de senere år.

Køb Che Guevaras Rolex modeller

Det er muligt at købe Rolex Submariner ure fra 1950erne og 1960erne, men prisen er høj. Således vil bestemte Rolex ure fra 1960erne koste på den forkerte side af en halv million alt efter model og stand. I stedet bør de fleste med en almindelig økonomi satse på at købe et fabriksnyt eller nyere brugt Rolex Submariner i stedet, hvor prisen er til at komme i nærheden af.

Che Guevaras Rolex GMT-Master ref. 1675 model kræver også en solid økonomi. Modellen kan købes på auktion eller igennem online salg for mellem 100.000 DKK og op til flere hundrede tusinde DKK. igen har stand og historien bag uret betydning for urets pris.

Havde en i din familie købt et Rolex Submariner i de tidlige 1950ere, havde denne gjort en god handel. I de tidlige 1950ere kostede et Rolex Submariner omkring 150 $, svarende til omkring 1.200 $, hvis man tager højde for inflationen. Et tilsvarende Rolex fra denne periode ville i dag kunne indbringe flere hundredetusinde DKK.

Hvilket ur bar Che Guevara?

Che Guevara er afbilledet med i alle fald to Rolex modeller – et Rolex Submariner og et Rolex GMT-Master ref. 1675.

Hvad skete der med Che Guevaras Rolex Submariner?

Che Guevaras Rolex Submariner gav han til sin far som en gave.

Hvor er Che Guevaras Rolex GMT-Master ref. 1675?

Uret er forsvundet.

Havde Che Guevara et Rolex ur?

Ja, han havde faktisk to. Et Rolex Submariner og et Rolex GMT-Master ref. 1675.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *